Madde Bağımlılığı Paneli Gerçekleştirildi

28.03.2024 06:58

Muş Alparslan Üniversitesi Engelli Öğrenci Birim Koordinatörlüğü ve Varto İyilik Topluluğu iş birliği ile Madde Bağımlılığı paneli düzenlendi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Karadağ ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Atike Yılmaz'ın da katıldığı programda, öğrencilerimizin madde bağımlılığına karşı dikkatli olmaları konusunda farkındalık yaratmak ve sağlıklı bir gelecek kurmaları amacıyla YEŞİLAY Farmatörü Servet Bingöl, uyuşturucu maddelerin zararları hakkında bilgilendirme konuşması yaptı. Sonrasında YEŞİLAY Sosyal Hizmet Uzmanı Esra Hanci ise uyuşturucu madde bağımlılığından kurtulmak ve madde bağımlığı ile mücadele aşamasında YEDAM’ın (Yeşilay Danışma Merkezi) önemini anlattı.  Yeşilay personeli konuşmaları sonrasında ise Muş İl Jandarma Personeli J. Asb. Bcvş. Osman Özçelik uyuşturucu madde bağımlılığının hukuki süreçlerini anlattı. Program içinde Jandarma Narkotik köpekleri gösteri gerçekleştirdi. Panel sonrası panelistlere teşekkür belgeleri takdim edildi. Programa üniversitemiz birim amirleri, akademik ve idari personelimiz ve öğrencilerimiz yoğun ilgi göstererek katılım sağladı.