Uyuşturucu ile Mücadele Semineri Tamamlandı

10.11.2021 11:52

Üniversitemiz Sabahattin Zaim Konferans Salonunda düzenlenen program, Varto Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Nevin TURAN ÖZEK’ in ev sahipliğinde, Muş İl Jandarma Komutanlığı Narkotik Kısım Amirliği ve Yeşilay Muş Şubesi tarafından yapılan çeşitli sunum ve gösteriler ile gerçekleştirilmiştir.

Programın ilk bölümünde, Yeşilay Muş Şubesi, Bağımlılıkla Mücadele Farmatörü; Servet BİNGÖL bağımlılık ve bağımlılıkla mücadele konusunda öğrencilerimizi bilgilendirdi. Bağımlılık ile ilgili Türkiye’den ve dünyadan istatistiksel veriler paylaşan BİNGÖL, Yeşilay’ın bu mücadeledeki rolü hakkında bilgiler aktardı.

Programın ikinci bölümünde ise Muş İl Jandarma Komutanlığı, Narkotik Kısım Amiri; Jandarma Başçavuş Osman ÖZÇELİK uyuşturucu suçlarındaki yasal düzenlemeler ve mevzuat hakkında öğrencilerimizi bilgilendirdi. Ardından uyuşturucuyla mücadelede etkin rol oynayan narkotik köpeklerinin muhteşem gösterisi ve başarıları büyük alkış aldı.

Programın son bölümünde, İçişleri bakanlığı tarafından yürütülen “EN İYİ NARKOTİK POLİSİ ANNE PROJESİ” sunumunu yapan, Jandarma Üstçavuş Merve BİLEN bağımlılıkla mücadelede en önemli unsurun en başta aile ve annelerimiz olduğuna dikkat çekti.

Gerçekleştirilen seminer programı, akademisyenler, öğrenciler ile tüm iç ve dış paydaşlar tarafından yoğun katılım ve ilgi ile izlendi. Programın ardından katılımcılara Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Nevin TURAN ÖZEK tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi.