1 Haziran Dünya Optisyenler ve Gözlükçüler Gününde, Varto MYO’ dan Optisyenlik Öğrencilerine “Sürekli Staj Merkezi” Müjdesi.

21.10.2021 03:45

Üniversitemiz, Varto Meslek Yüksekokulu bünyesinde 2018-2019 Eğitim- Öğretim yılı itibarıyla açılan ve her dönemde tam kapasite doluluk oranlarıyla, bölgemiz gençlerinin yoğun ilgi gösterdiği Optisyenlik Programımız, her geçen gün iç ve dış paydaşları ile kurmuş olduğu yakın ve olumlu ilişkileri sayesinde gelişimini sürdürmektedir.

İlimizin önemli optisyen ve işletmecilerinden olan ayrıca Türk Optisyen ve Gözlükçüler Birliği ve 19. Güneydoğu Optisyenler Gözlükçüler Odası Yönetim Kurulu Üyeliği görevini sürdüren Sn. Aykut ÇAĞLI, bu süreçte öğrencilerimizin uygulama kabiliyetlerinin geliştirilmesi, staj imkanları sağlanması ve araç gereç temini gibi konularda yapmış olduğu katkının yanı sıra, Ülkemizde sektörünün öncülerinden olan, eğitime verdiği desteklerle adından her zaman söz ettiren Atasun Optik ile gerekli koordinasyonu sağlayarak, Üniversitemiz bünyesindeki Atölye ve Uygulama merkezimizin modernizasyonunun gerçekleştirilmesi, gerekli araç gereç ve alt yapının oluşturularak bir Sürekli Staj Merkezi haline getirilmesi, ilerleyen vadede bir işletme hüviyeti kazanabilecek bir yapının oluşturulması adına bir proje geliştirilmiştir.

Bölüm Başkanı Doç. Dr. Arif KÖSEMEN “Türkiye’ de bu alanda bir ilk olacak olan SSM (Sürekli Staj Merkezi) projesi sayesinde öğrencilerimiz daha donanımlı ve işlevsel laboratuarına kavuşacak, staj yapabilmek için yer temini gibi sorunlar ile karşılaşmayacak, yeterli pratiği ve mesleki yetkinliğe erişebilmek için çok daha fazla imkan ve zaman bulabilecekler böylelikle öğrencilerimiz çok daha donanımlı bir şekilde mezun olup, istihdam olmak ve sektöre atılmak adına çok büyük bir avantaj elde edeceklerdir.”

Varto Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Nevin TURAN ÖZEK “Genç optisyenlerin gelişimine ve mesleki başarılarına katkı sunacak olan proje ile Sürekli Staj Merkezini 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında öğrencilerimizle buluşturmanın gayreti ve heyecanı ile bu güzel haberi 1 Haziran Dünya Optisyenler ve Gözlükçüler Gününde vermekten mutluluk duyuyorum. Bu çalışmanın yürütülmesinde emeği geçen herkese teşekkür eder, tüm optisyenlerimizin gününü kutlarım“.dedi.